Årskrönika 2012

2012/12/27 - 6 minutes read

Julen är avklarad och nu återstår det att fira in det nya året. Ni som följer mig här på bloggen och på Facebook har säkert rätt bra koll på vad som händer och vad jag hittar på. Jag tänkte sammanfatta 2012 med en årskrönika och sammanfatta året som gått.

Januari, Februari Mars

Porträtt

När året började hade jag ännu inte tagit något beslut om att sätta ihop en studio och fotografera professionellt. Jag har alltid haft en tanke om att göra det någon gång framöver men vid det här laget var det mest experiment och fotopromenader för hela slanten. Jag testade olika uppsättningar för porträttfotografering, fotograferade stjärnorna och experimenterade med macrofotografering.

 

April

Bokeh Panorama

När jag formligen snubblade över en del studioprylar slog det mig att jag verkligen ville ha min egen utrustning och fotografera “på riktigt”. Jag köpte stativ, bakgrund, reflektorer, blixtar och en massa annat smått och gott och vips så hade jag min alldeles egna studio. Mina experiment med olika fototekniker fortsatte jag med och jag provade bland annat Brenizer Metoden.

 

Maj

Fotograf Özgür Bal

I början av maj hade jag klurat färdigt på det här med att ta fotograferandet ett steg längre och den 3:e maj publicerade jag ett inlägg där jag deklarerade att det var dags. ozgur.se Hobbyfoto blev Fotograf Özgür Bal och verksamheten var igång.

 

 

Juni

Saltö Fiskhall

I början av Juni fick jag mitt första uppdrag hos ett lokalt företag som behövde lite nya bilder till sin hemsida. Samma månad tog jag emot mina första privatkunder för familjefotografering i studion.

 

 

Juli

Tjurkö Båtkyrkogård

Sommaren var relativt lugn och spenderades både hemma i Karlskrona och på Gotland. Här i Karlskrona besökte jag Tjurkö båtkyrkogård och tog ett gäng härliga bilder. På Gotland blev det, bland mycket annat, en serie bilder på Hesselby Järnvägsmuseum i Dalhem.

 

Augusti

Bröllopsfotografering

Augusti var en hektisk månad. Familjefotograferingar varvades med mitt första uppdrag som bröllopsfotograf och däremellan hann jag även med att fotografera blixten, något som jag även tidigare har experimenterat en hel del med.

 

 

September

HRInvest

Under sensommaren fick jag uppdraget att fotografera en vinprovning som hölls i Museum Kulenovic Collection, Restaurang Castello. Den mörka och murriga källaren var verkligen en utmaning, speciellt som jag inte ville störa middagsgästerna med onödigt blixrande. Bilderna som så småningom skulle upp på företagets hemsida blev dock bra och kunden blev mycket nöjd.

 

Oktober

Öppet hus!

Jag öppnade en webshop där jag säljer mina bilder som poster och canvastavlor. I webshopen kan man även köpa presentkort på fotografering. Jag genomförde mitt första Öppet Hus-evenemang vilket var väldigt lyckat. 8 familjer, ungefär 25 personer, fotograferade sig i min studio den dagen.

 

November

Ljusmålning

Nya fototekniker håller jag ständigt ett öga på och i november hittade jag en teknik med vilken man kan forma sin egen bokeh. Jag gav mig även på att måla med ljus. Det här med Öppet Hus var så lyckat att jag annonserade ut ett nytt datum. I samband med det hölls en tävling där en vinnare fick ett presentkort på fotografering i min studio.

 

December

Barnfotografering

Årets sista Öppet Hus gick av stapeln den 1:a december och därmed var jag färdig med fotograferandet för i år. Även denna gång hade jag 8 familjer på besök i studion. Många av bilderna från mina evenemang finns på min referenssida.

I webshopen pågår fortfarande en julrea på både posters och presentkort. Det finns även en ny produkt att beställa, en väggalmanacka med motiv från karlskrona. Sist men inte minst är hemsidan uppdaterad med den nya prislistan för 2013.

Det sammanfattar året som gått i både stort och smått. Resan från hobby-hobby till hobbyverksamhet har bara varit rolig och fört med sig en hel del ny kunskap. Nu laddar jag om för nästa års utmaningar och hoppas att få träffa många av er i min studio under 2013!

Gott Nytt År!

Första fototillfället 2013 är den 12:e januari. Läs mer och anmäl dig på Facebook.

Tags: , , , , , , ,