Polaroidkameran är tillbaka

2013/03/06 - 2 minutes read

Och SOM den är tillbaka sen!

Jag har alltid varit fascinerad av polaroidkameror och har länge velat ha en själv. När jag för något år sedan började leta efter begagnade exemplar upptäckte jag snabbt att det inte fanns speciellt många återförsäljare av polaroidbilder och att det skulle bli rätt dyrt. När jag klurat lite på hela idén kom jag så småningom fram till att det kanske inte var något jag hade användning för.

Socialmatic är en kamera och ett socialt nätverk som är tänkt att brygga den verkliga och virtuella världen. Kameran, som är en kompakt (och riktigt snygg) polaroidkamera kan både framkalla riktiga bilder och dela dem på framförallt det egna nätverket Socialmatic men även andra sociala nätverk. Framkallade bilder kommer att ha en QR kod som andra kan scanna och på så sätt följa dig i den virtuella världen (dvs. på Socialmatic och möjligtvis på andra sociala nätverk som Instagram)

Plötsligt har jag inte bara användning för en sån här pryl utan det fullkomligt kliar i fingrarna. Mycket av det har nog att göra med att den här företeelsen kan komma att bli populär bland den stora massan. Jag blir alltså inte ensam om att ha en sådan kamera och inte heller ensam om att samla på framkallade versioner av mina bästa bilder.

Enligt uppgifter kommer kameran att ha:

  • 16GB internminne
  • 3G
  • WiFi
  • Bluetooth
  • GPS
  • Optisk zoom
  • Minneskortplats
  • Instagram-liknande filter

Priset är i dagsläget inte satt men Socialmatic skriver på sin hemsida att det definitivt kommer att vara en kamera för alla. 2014 släpps kameran och själv kan jag knappt vänta!

Bild: Socialmatic
Mer information på: http://social-matic.com

 

Tags: , , ,