Hur många exponeringar har din kamera på nacken?

2013/01/17 - 1 minute read

Jag har hittills inte brytt mig så mycket om att ta reda på hur många exponeringar jag har gjort med min kamera, tills idag. En vän tipsade mig om camerashuttercount.com som enkelt filtrerar ut den uppgiften från en uppladdad bild.

shutterUtöver antalet exponeringar verkar de ha lagt in uppgifter från tillverkaren gällande slutarens livslängd. Därför kan de även visa hur många procent av den beräknade livslängden man har förbrukat.

 

Min kamera har drygt 40 000 exponeringar på nacken vilket är 27% av slutarens uppskattade livslängd. Plötsligt blev det väldigt intressant att både ha och veta hur man enkelt får fram den informationen. Perfekt för den som köper en begagnad kamera, att enkelt och snabbt kunna få reda på exakt hur många exponeringar ett objekt verkligen har gjort.

Ladda upp en bild och få reda på hur många exponeringar din kamera har på nacken.

 

Tags: , , , ,