Nära fotar ingen blixt

2012/06/30 - 1 minute read

Vi har ett perfekt läge med både burspråk och balkong som vetter ut mot borgmästarefjärden. Av någon anledning är det nästan alltid lä på balkongen just när det åskar så jag kan lugnt stå där ute och fotografera. Såhär såg det ut enligt SMHI´s radarkarta mellan 00:00 och 02:00, varje kryss och hela det blåa området är blixtnedslag…

Jag har tagit ungefär 300 bilder men inte lyckats fånga en enda ordentlig blixt på bild. Det här var det närmaste jag kom i natt.

Till nästa gång

Jag missade två riktigt fina blixtar på grund av att jag prompt skulle flytta stativet och ändra ett par inställningar. Murphy visste vad han pratade om, för just när jag gjorde det så small det två gånger i tät följd.
Nästa gång blir det snabbt och enkelt:
  • Ställa in och sätta upp kameran en enda gång
  • Köra på intervall hela tiden, inte stå med fjärren
Tags: , , , ,