Helgens fotografering

2013/04/08 - 2 minutes read

I helgen hade jag familjefotografering hemma i studion och det var skönt att komma igång igen efter en tids uppehåll. Den här gången hade jag 4 familjer på besök och som vanligt var det fullt upp med att försöka få till ett leende och bra bilder på barnen som var på besök. Jag funderade på det här med hur svårt det egentligen är att fotografera barn. Jag har inte direkt världens snällaste utseende och tro mig, jag har lyckats skrämma många i mit liv trots att jag verkligen försöker se jättesnäll ut.

Även om jag försöker se så snäll ut som jag bara kan och pratar med barn på deras nivå så är det rätt mycket att kräva av dem ändå. De kommer dit och vill nog helst komma därifrån så fort som möjligt. På vägen ska barnen ställa upp sig fint och lägga på ett äkta leende in i kameran mot en främling som ser ut som ett monster från vilken sagobok som helst.

I det här avseendet får man nog vara glad att de barn som fotograferas hos mig inte gråter floder och drömmer mardrömmar om nätterna. Samtidigt är det jättekul att de flesta i alla fall lyckas göra det barn gör absolut bäst vilket är att sprida glädje genom att bara vara äkta.

Här är några bilder från helgen:

Tags: , , , , , , , ,