En annan uppsättning för porträttfoto

2012/01/24 - 1 minute read

porträtt-120108_01Jag skrev för ett tag sedan om hur jag tog porträttfoton. Här är en annan uppsättning som jag testat sedan jag fick en stor reflektor i julklapp av min sambo. Reflektorn bakom objektet med det vita, transparenta tyget. Blixten bakom reflektorn och sen en liten hemmabyggd reflektor som jag håller i ena handen och riktar mot objektets framsida. I detta fallet använde jag kamerans inbyggda blixt för att lätta upp skuggorna en smula. Detta ser man tydligt om man zoomar in på min sambos öga. Till vänster har vi mitt hemmabygge som är en bit kartong på vilken jag har tejpat aluminiumfolie. Den lilla pricken till höger är den inbyggda blixten, nedställd på  typ 1/128.porträtt-120108_05-2

Jag smäller alltså blixten bakom objektet och ljuset sprids genom den stora reflektorskärmen och träffar objektet i ryggen. Snett framifrån reflekterar jag en del av detta ljuset mot objektets vänstra sida samtidigt som den inbyggda blixten i kameran lyser upp objektets högra sida.

Resultatet ser ni här, helt utan efterbehandling.
porträtt-120108_05

Tags: , , , , , , ,